لقمه القاضي و طريقه عملها بالصور و الخطوات مع اسرار نجاحها
لقمة القاضى
المقادير
2 كوب دقيق
2 ملعقة كبيرة نشا او كسترد اللى موجود عندك وتفضليه
ملعقة صغيرة خميرة فورية
ملعقة كبيرة سكر
رشة صغبرة ملح
من كوب ونصق الى 2 كوب ماء دافئ للعجن
مقادير الشربات
2كوب سكر
كوب ماء
عصير ليمونة
ملعقة صغيرة فانيليا
الطريقة
اولا نعمل الشربات
نضع الماء و السكر على النار ونفضل تقلب الى ان يغلى الشربات ( الخطوة دى مهمة عشان الشربات ما بسكرش ) وبعدين نضيف عصير الفانيلا والليمون ونتركه يغلى من 3 الى 5 دقايق ثم يترك ليبرد تماما
لعمل لقمة القاضى
مضع كل المكونات ما عدا الماء سوبا ونقلبهم قليلا
ثم نضيف الماء الدافئ قليلا قليلا الى ان يتكون عندنا عجيتة لينة جدا ونفضل نلت فيها جيدا جدا جدا جدا
ثم نتركها لتخمر من ساعة الى ساعتين الى ان يتضاعف جمها الى ثلاث او اربع اضعاف
نيجى بقى لطريقة القلى شفت الطريقة دى على النت وعجبتنى انظف واريح وخصوصا لو بتشتغلى لوحدك
وهى انك تضعى العجينة فى كيس بلاستبك وتقطعى طرفه قطع صغير وتمسكيه بايدك والايد الاخرى ادهنى اصابعك بالزيت واضغطى على طرف الكيس بعد خروج قليل من العجينة فى زيت حار جدا على نار عالية الى ان تمتلئ الطاسة
ثم نقلبهم باستمرار الى ان تتحمر من جميع الجوانب ثم نخرجها من الزيت فى مصفاه او على ورق ماص قليلا ليخرج منها الزيت الزائد ثم نضعها فى الشربات البارد وهى ساخنة ونقلبها فى الشربات وتخرجها فى الحال من الشربات ونكرر ذلك الى ان ننتهى من العجين ثم تقدم بالهنا والشفا
نصائح مهمة لنجاح لقمة القاضى
1- لت العجين جيدا
2- تركها لتخمر جيدا
3- وقت التحمير يكون الزيت غزير وحار لتحصلى على لقة القاضى طرية من جوة ومقرمشة من بره
ولو تفضبيها مقرمشة برة وجوة الزيت يكون حار مع النار تكون متوسطة
4- تقليب لقمة القاضى فى الزيت باستمرار لتحصلى على لون واحد من جميع الجوانب
5- يمكن استبدال الشربات بالسكر البودرة
و بالهنا و الشف
ا