اكلتنا النهاردة اكلة اسكندرانية من الدرجة الاولى لذيذة جدا وكمان مغية يالا نبتدى الخطوات
وصفات اكل مصرية ، وصفات اكل غربية ، وصفات اكل خليجية ، اكلات سي بي سي سفره ، اكلات شيفات مصريين وعرب
اولا المقادير
نصف كيلو سبيط ( حبار ) منظف ومقطع مكعبات او قطع صغيره
3 حبات طماطم
حبه بصل كبيره او وسط + ثلاث فصوص ثوم مهروس
2 حبه فلفل رومي حامي او بارد ( حسب الرغبه )
قليل من الزيت
حزمه كرفس
حزمه بقدونس
ملح + شطه + كمون
الطريقه
يوضع السبيط في ماء مغلي كي يسلق نصف نضج
ثم ينشل ويصفي مع عدم استعمال الماء الناتج عن السلق
تقطع البصله قطع متوسطه وتوضع مع الثوم المهروس في الزيت علي النار
حتي ياخذ البصل اللون الذهبي المائل للبني
تقطع الطماطم مكعبات كبيره وتضاف الي البصل وتقلب حتي تخرج مائها وتتسبك في البصل
وتصبح مثل الصلصه
تتبل بالملح والشطه والكمون
يقطع الفلفل ويضاف للخليط حتي يذبل
يقطع الكرفس والبقدونس صغير ويضاف للخليط مع التقليب
ويترك علي النار حتي يلين ويتجانس
تضاف ملعقه من صلصه الطماطم
يضاف السبيط المسلوق ويترك علي النار لمده خمس دقائق
ضعي الخليط في قالب للفرن
ثم ادخليه فرن البوتجاز او الفرن الكهربائي او الميكروويف
ثم يقدم في الطاجن
والف صحه وعافيه