الكمية تكفي:8 أشخاصوقت التحضير:30 دقيقةوقت الطهي:30 دقيقةالمقادير:3 كوبدقيق ملعقة صغيرةبيكنج بودر مقداررشة ملح كوبزبدة كوبسكر بودرة ناعم عدد 2بيضة مقدارمربي مشمش مقداررشة فانليا التحضير:هننخل الدقيق كده في صينية ونحط عليه البيكنج بودر والملح وسيبه بقي.
2-حطي بقي في الخلاط او في اي وعاء عندك الزبدة والسكر واضربيهم بالمضرب الكهربي
لحد ماتحسي انه بقي زي الكريمة كده بعد كده نحط البيض بس بيضة بيضة ونضرب لحد مالبيضة
الاولي تختفي ونحط التانية ونضربهم كويس اوووي وطبعا رشة الفانليا عشان تضيع ظفارة البيض كده تمام.
3-بعد كده بقي هنحط الدقيق بس بالتدريج حبة حبة ونقلب بمعلقة خسب عشان العجيبة الاول متلزقش كده في ايديك
ونحط باقي لدقيق لحد لما تحسي انها بقيت حلوة كده وعجينة كويسة تمام ونسيبها ترتاح شوية بقي في لتلاجة
لمدة ممكن 5دقايق عقبال ماتروقي مطبخك من الحاجة الي استخدمتيها.
4-هنفرد العجينة بقي علي الرخاامة بتاعت المطبخ (بس طبعا تكون نضيفة جدا ) وتكوني رشة عليها دقيق هنفردها بالنشابة ونخلي سمكها
يعني 4 ملم تقريبا.
-نقطعها بقي باستعمال حاجة مدورة كده ممكن كوباية يعني كبيرة او القطاعة الي علي شكل ديرة دي هتبقي مجموعة
وفي مجموعة تانية هنقطعها برده دواير بنفس القطاعة بس هنخرمها من النص كده ممكن بقي بغطاء ازازة
ولا حاجة صغيرة تمام كده.الطبخ: هنجيب الصيبنة ونفرشها بورق الزبدة (اانا عن نفسي مكنش عندي ورق زبدة حطيت الورق الالمونيوم الفويل ده و مسحتة بحتة سمنة صغننة) ونرصهم فيها وندخلها الفرن حوالي 10 :15 دقيقة كده
لو اردتى الموضوع
سيبيه يبرد بعد مايطلع من الفرن و لازقيه بالمربي كل واحدة سليمة مع واحدة مخرومة فهماني طبعا
بس كده ونرشه علي وشه سكر بودرة وممكن تزوقيه برده بجوز الهند او تسيبه سادة كده او
الشكولاته الي هي فارمسيل دي
اي حاجة بقي للتزين الخطوة الاخيرة:اشتركي في صفحتنا على فيس بوك
واعملي لايك في جوجل
الموضوع كاملا: لو عايزة تشوفي الموضوع ده بالكامل و بالصور و بمشاركات العضوات اضغطي هنا:
طريقة عمل السابليه شيك اوي في منتدى فتكاتنبذة عن الموضوع: طريقة عمل السابليه شيك اوي من قسم حلويات في موقع فتكات بواسطة العضوة بوسي بدر، اشهى الوصفات واطيب الاكلات مع موقع فتكات! 4 من 5 بتقييم 25 عضوة